TIETOTURVA

Tiedon tallennus - pelaa varman päälle!

Kiintolevyn tietoturva

Useimmat monitoimijärjestelmät tarjoavat nykyään runsaasti ominaisuuksia ja toimintoja, jotka tarvitsevat huomattavasti muistia ja tallennustilaa laitteen sisäiselle kiintolevylle. Asiakkaalle tämä seikka saattaa herättää kysymyksiä. Mitä tiedoille tapahtuu, kun laitteen sopimus umpeutuu? Onko tietoja mahdollista tulkita jälkikäteen?

Työkaluja sisäisen kovalevyn tehokkaaseen suojaamiseen on tarjolla laajasti vakiona Konica Minoltan bizhub-järjestelmissä. Itse asiassa Konica Minolta on markkinajohtajan tällä alalla. Ja voimmekin ylpeänä kertoa, että Konica Minoltan bizhub-järjestelmät ovat Common Criteria ISO15408-sertifioituja.

Mitä tämä tarkoittaa?

Konica Minoltan uusimman sukupolven bizhub-järjestelmät suojaavat sisäisen kiintolevyn seuraavilla vakio-ominaisuuksilla:

  • Monitoimijärjestelmän sisäinen kiintolevy on aina suojattu salasanalla. Se on tallennettu kiintolevyn BIOS:iin ja se estää pääsyn kiintolevyn sisältöön, ellei käyttäjä tiedä oikeaa salasanaa.
  • Tallennetut tiedot voidaan salata jopa 256-bittistä salausavainta tukevalla AES-algoritmilla (Advanced Encryption Standard). 
  • Kiintolevyn tietojen ylikirjoitusmenetelmiä on 8 erilaista: lähtien ylikirjoituksesta arvolla 0x00 (Japan Electronic & Information Technology Association Russian Standard GOST) jopa seitsenkertaiseen ylikirjoittamiseen eri datakuvioilla ja jälkitarkastuksilla (US Air Force Standard AFSSI5020).
  • Kiintolevylle tallentuvien tietojen suojausta voidaan vahvistaa poistamalla ja ylikirjoittamalla väliaikaistiedostot työkohtaisesti. Tällöin väliaikaistiedot häviävät ja ne ylikirjoittuvat heti, kun niitä ei enää tarvita työn loppuun saattamisessa. Tilapäiset tiedostot korvataan yksinkertaisilla kuviolla 0x00 tai 0x00/0xff/0x61. Korvaus sisältää myös jälkitarkastuksen.
  • Järjestelmän ylläpitäjä voi kytkeä ajastintoiminnon, joka automaattisesti poistaa henkilökohtaisiin tai yleisiin kansioihin sekä järjestelmäkansioihin tallentuneet tiedot. Automaattinen poisto tyhjentää kansioiden kopio-, tulostus-, skannaus- tai faksitiedostot, kun valittu viiveaika on kulunut.

Konica Minoltan bizhub-järjestelmien tietoturvaominaisuudet ylittävät osin käyttöjärjestelmien vakiosuojausominaisuudet. Käyttäjille tämä tarkoittaa sitä, että tiedot ovat optimaalisesti suojattu eri turvaominaisuuksilla siten, että voitte olla varmoja siitä, että luottamukselliset tiedot ovat turvassa. Lisäksi haluttaessa voitte poistaa tiedot käyttämällä ylikirjoitusmenetelmiä.

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko lisätietoja?

Etunimi

Sukunimi

Puhelin

Sähköpostiosoite

Yritys

Viesti

LÄHETÄ