TIETOTURVA

Quocirca-analyysi

Quocirca on yksi johtavista informaatioteknologian vaikutusten tutkimukseen ja analysointiin keskittyvistä organisaatioista. Quocirca julkaisi markkinatutkimuksen lokakuussa 2011 tulostamisen tietoturvasta, ”Tietoturvariskin pienentäminen. Näkymä tietoturvan markkinasta”. Raportti keskittyi erityisesti tulostaviin monitoimijärjestelmiin ja niihin liittyviin tietoturva-asioihin sekä valmistajakohtaisiin eroihin.  Konica Minolta arvostettiin johtavaksi alan laitevalmistajaksi, huomioitaessa monitoimijärjestelmien perustietoturva.

“Tietoturva on keskeinen elementti Konica Minoltan strategiassa. Konica Minoltalla on kattava mallisto tulostus- ja asiakirjatietoturvaan liittyviä ominaisuuksia, joista useimmat ovat vakiona bizhub-sarjan laitteissa. Sen sijaan, että tarjotaan tietoturvaa optiona ja lisävarusteena, Konica Minolta tarjoaa sen vakiona ja sillä on markkinoiden laajin valikoima ISO15408-sertifioituja monitoimijärjestelmiä.”
Lähde: Quocirca (2011): Market study “Closing the print security gap. The market landscape for print security“, sivu 11

Verkotetut tulostavat monitoimijärjestelmät ovat kehittyneet siinä määrin, että niistä on tullut integroitunut osa tietoverkkoa. Pohjimmiltaan ne ovat hienostuneita dokumenttien käsittelykeskuksia. Näissä järjestelmissä on kiintolevyt, usein sisäiset verkkopalvelut, ne tulostavat, kopioivat, kykenevät skannaamaan eri kohteisiin verkossa sekä ne voivat liittää dokumentteja liitetiedostoina, jolloin ne voivat myös muodostaa vastaavan tietoturvariskin niin kuin mikä tahansa muu verkotettu IT-järjestelmä, jota ei ole suojattu.

Tiivistelmä ja suositukset:

  1. Tulostuksen tietoturvan laiminlyöminen vaarantaa yrityksen tietoturvan
  2. Organisaatioiden ei pitäisi hyväksyä tilannetta, jossa tulostavat laitteet eivät ole tietoturvallisia
  3. Tulostavien laitteiden tietoturvamarkkina on laaja erilaisine tuotteineen ja standardeineen
  4. Tulostavien laitteiden tietoturvakartoitus on keskeistä haavoittuvien alueiden löytämisessä
  5. Eri merkeistä koostuva tulostusympäristö aiheuttaa suuremman tietoturvariskin, mutta myös mahdollisuuden suojatuimmille tuotteille
  6. Tietoturva ja liikkuvuus liittyvät vahvasti toisiinsa tulostuksen vapautusominaisuuksien (Pull Print) käyttöönoton kautta
  7. Organisaatioiden pitäisi luoda tulostamisen tietoturvastrategia, mieluiten niin että se olisi yhtenevä yleisen tietoturvastrategian kanssa
  8. MPS (Managed Print Services) -konseptin laajeneminen markkinoilla tulee edistämään tietoturvallisten laitteiden menestystä markkinoilla.

Vaikka monet yritykset eivät kiinnitä huomioita monitoimijärjestelmien tietoturvan puutteisiin, voidaan laitteiden turvallisuutta parantaa monin keinoin. Tämä on yksi Konica Minoltan vahvuuksista!

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko lisätietoja?

Etunimi

Sukunimi

Puhelin

Sähköpostiosoite

Yritys

Viesti

LÄHETÄ